Η Dacia στο Ράλι Dakar από το 2025!

Για πρώτη φορά η Dacia πρόκειται να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid. Για τη μεγάλη αυτή περιπέτεια, επιλέχθηκαν 3 έμπειροι και καταξιωμένοι οδηγοί : Ο Sébastien Loeb, η Cristina Gutierrez Herrero και ο Nasser Al-Attiyah.
Μία δέσμευση απόλυτα συμβατή με τον πυρήνα του DNA της μάρκας
Denis LE VOT, CEO της Dacia
"Η Dacia και το Dakar είναι ο ιδανικός συνδυασμός! Δεν πρόκειται μόνο για μία δοκιμασία της, θρυλικής πλέον, αντοχής των προϊόντων της Dacia, αλλά και για μία απόδειξη της προσήλωσής μας στην αυτοκίνηση με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή μας στο Dakar, χρησιμοποιώντας τεχνολογία συνθετικών καυσίμων. Η Dacia, με την καλύτερη ομάδα και τους κορυφαίους οδηγούς, θα είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής σε αυτό το Ράλι."

Sandrider

Αγωνιστική μηχανή προσανατολισμένη στις επιδόσεις, με χαμηλή όμως επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Το Sandrider ανακαλύπτει ενεργειακές λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως είναι τα συνθετικά καύσιμα, και τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις επιδόσεις των οδηγών.
Στιβαρό
Ενισχυμένο και ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα, μέρη αμαξώματος από ανθρακονήματα, μετάδοση 4x4 με κατανομή βάρους περισσότερο στο μπροστινό μέρος για βελτιωμένη πρόσφυση.
Ουσιαστικό
Αναβαθμισμένο επίπεδο ορατότητας χάρη στο κοντό καπό, που κλίνει προς τα εμπρός, και την αντι-ανακλαστική επιφάνεια του πάνω μέρους του ταμπλό.
Eco-Smart
Βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, περιορισμένο βάρος, θερμική διαχείριση, και συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα από την Aramco.

The Dacia Sandrider

Ομάδα με στόχο τη νίκη

Τρία πληρώματα με επικεφαλής τους εμβληματικούς και επιτυχημένους οδηγούς, θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Dacia.
Dacia x Dakar pilotes
Cristina Gutierrez Herrero
Η 32χρονη Cristina, Ισπανίδα οδηγός Ράλι, είναι μία από τις κορυφαίες γυναικείες παρουσίες στο χώρο των αγώνων off-road παγκοσμίως.
Η συγκεκριμένη έχει κερδίσει το 2021 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid στην κατηγορία T3, ενώ έχει λάβει μέρος οκτώ φορές στο Ράλι Dakar από το 2017.

Στο δεξί μπάκετ, μαζί με τη Cristina θα βρίσκεται ο Pablo Moreno Huete.
Dacia x Dakar pilotes
Sébastien Loeb
Ο 49χρονος Γάλλος rallyman, έχει κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, 9 φορές στη σειρά, από το 2004 έως και το 2012.
Είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ συχνά θεωρείται ως ο μεγαλύτερος οδηγός αγώνων Ράλι όλων των εποχών.

Ο Sébastien συμμετέχει στο Dakar από το 2016 και θα λάβει μέρος στον αγώνα  με συνοδηγό τον Fabian Lurquin.
Dacia x Dakar pilotes
Nasser Al-Attiyah
5 φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Rally Cross-Country και δύο φορές νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, ο 53χρονος Καταριανός πιλότος, διαθέτει ομολογουμένως ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό βιογραφικό.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θρύλο του Ντακάρ, καθώς έχει πέντε φορές κερδίσει σε αυτή την εμβληματική δοκιμασία. Το 2011, το 2015, το 2019, το 2022 και το 2023.

Ακόμα πιο μακριά με τη Dacia

Dacia Manifesto
Πρωτότυπο Dacia Manifesto
Ανακαλύψτε από που προέρχεται το Sandride
Dacia et l'UTMB®
UTMB® World Series
Ανακαλύψτε τους άλλους συνεργάτες μας