ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ DACIA

Dacia, μέλος του γκρουπ Renault

Dacia, μέλος του γκρουπ Renault
Dacia, μέλος του γκρουπ Renault

Το γκρουπ Renault διαθέτει παραπάνω από 350 σημεία κατασκευής και διάθεσης, σε παραπάνω από 40 χώρες, καθώς και περισσότερους από 128.000 εργαζόμενους. Περιλαμβάνοντας τρεις μάρκες – Renault, Samsung και Dacia – το γκρουπ σχεδιάζει, αναπτύσσει και προωθεί επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Το 2006, το γκρουπ Renault πούλησε 2.433.372 οχήματα. Η μάρκα Renault ήρθε πρώτη για 8η συνεχή φορά στην αγορά εισαγωγών αυτοκινήτων της Ρουμανίας και δεύτερη στην γενικότερη αγορά αυτοκινήτων της Ρουμανίας, όπου η Dacia, μια από τις μάρκες του γκρουπ Renault, ήταν στην κορυφή της λίστας.

Η Dacia είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα του γκρουπ Renault, που το1999 σύναψε συμμαχία με την Nissan, και είναι τώρα ο τέταρτος σε μέγεθος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο. Η Dacia είναι η πρωτοπόρος εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Ρουμανία και χαρακτηρίζεται από δυναμική διεθνή ανάπτυξη.

Η Dacia είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την ανάπτυξη του γκρουπ Renault στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.Ο ρόλος της είναι να παράγει μοντέρνα, ανθεκτικά και οικονομικά μοντέλα, που απευθύνονται στις νέες αγορές αυτοκινήτων και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις οικονομικές δυνατότητες των νέων πελατών. Το πρόγραμμα Logan βρίσκεται στην καρδιά αυτής της στρατηγικής. Αυτό το καινούργιο για το είδος του όχημα ανατρέπει εντελώς την παράδοση του να βασίζονται τα μοντέλα της Dacia σε παλαιότερα μοντέλα της Renault. Εκμεταλλευόμενη τις επενδύσεις που έγιναν από την Renault, η Dacia απέκτησε τόσο την δυνατότητα να παραγγείλει νέες γραμμές παραγωγής για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων Renault, όσο και τη δυνατότητα να ανανεώσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό IT.

Ως μέλος του γκρουπ Renault, η Dacia επωφελείται από την τεχνογνωσία στον κατασκευαστικό και εμπορικό τομέα της μητρικής της εταιρείας. Το δίκτυο πωλήσεων της Renault διανέμει τα μοντέλα της Dacia καθώς και ανταλλακτικά.